ellismamma

2010-05-30
20:06:02

HEEEEEEJ! :D
Jaha då får jag väl sammanfatta helgen :)

I torsdags var det då bal, var hos frisören halv tio som satte upp mitt hår, gratis! :D Skitfint blev det.
Sen var jag hos mamma o gjorde ve mig sen åkte vi ner till sundstorget där allla möttes. Ellinor var hos pappa, och Emil kom ner med Richard o fota oss =) 
Sen körde mamma oss till sundspärlan, så gick vi då in. Blev fotade både innan man gick in och efteråt. Får fotona hemskickade på påseende :D
Sen fick vi välkomstdrink och så gick vi runt o tittade lite. Sen satte vi oss.
Ja sen åt vi och det tog väl typ sammanlagt två timmar eller nått. MEn hamnade bredvid snälla människor! 
Sen blev det dans o sånt sen ringde jag mamma så hämtade hon mig o veronika så vi kunde åka till pappa o byta om. Sen till tivoli. Jag stack redan vid ett, mina fötter vad jätteöma och jag var nöjd med kvällen som den varit.

Sen fredag morron åkte jag till skolan och fick 500kr som blivit över av kalssresan och fick reda på mitt arbete om Ellinors sjukdom var på högskole nivå! :D MVG jadå! Så får VG i genetik, hur bra är nu inte det?  Shit asså!
Kommer gå ut med VG i de flesta ämnena trots man gått hemma med Ellinor, som ovanpå allt är sjukt o allt. Det är starkt tkr jag!
Sen åkte jag hem o hämta Ellinor o mamma körde mig hem.

Lördag & idag har vi bara slappat och myst. Väl behövt, då ellinors ena tand gör henne jätte sur och trött så vi har sovit och försökt ta oss igenom dagen utan för mkt gnäll ;) Mammas lilla busunge <3

Så TACK mamma för all hjälp, tack pappa för barnvakten o tack emil för fotona! :D 

Här kommer några bilder från balen:




Hoppas ni är nöjda nu, haha xoxo J

2010-05-26
21:51:09

Jiiiihaaa! :D
Nu jävlar är man taggad! Imorgon är det bal, ska bli så jääkla kul!! Längtar som fan!

Men iaf, i måndags gjorde vi inte mycket. Tisdags var vi lite i stan, Emil köpte blixt till kameran som han beställt för längesen, haha. Sen väla och lämna min klänning och försökre emils iphone. Sen Familia och köpa röd fin klänning! Sååååå fint den satt :) <3 Sen storhandla på Maxi =) Åkte hem o hade oss, sen åkte vi o åt på max vid åtta (a) hihihih mums.

Idag var jag hos friösen! :D Färgade, slingade o klippte håret. Fint blev de:) Sen hem och emil laga god mat. Sen har jag bakar både chokladmuffins och frallor. Gott gott! hihi. Så nu har jag packat Ellis packning som ska vara hos morfar från torsdag till fredag då emil jobbar. :) Sen har jag lämnat min packning hos mamma redan innan idag när jag var o klippte mig. hihi. Men det sista tar jag med imorgon!

Så nu är emil iväg å hyr film. Jag ska duscha o sen måla naglar. Ellinor sover för kvällen redan. Min lilla sötnos. 

Så ni får ha de bra så hörs vi :D xoxo J

2010-05-23
21:56:48

Todelo :)
Så var söndagen över oxå! Shit denna vecka har gått fort.
Men har variit en slö dag idag.

Bakat negerboll iallfall, haha (y) Skulle pluggat nu men orkar inte, känner mig lite orkeslös idag :S O irriterad på allt, haha sjukt bra eller vadå? 
Juste lagade mat till mannen idag oxå ;D hahahaha så nu är det bevisat, jag kan om jag vill ;)

Haft ont i magen hela dagen, sån konstig känsla att ngt är fel. Skrämmer mig rätt så rejält, gillar det verkligen inte.
Jobbigt är de för de gör mig helt upprörd och sånt :S suck.

Ellinor är de annars bra med, min lilla flicka gör mig så stolt <3>Älskar henne så j*kla mkt ! 

aja, nu ska jag lyssna på hög musik i mina lurar, xoxo J

2010-05-22
21:12:26

Sorry!
Jag är dålig på uppdatera, ops (a).

Men har hållt igång hela veckan så inte så konstigt att den tiden man fick över inte gick hit :P

I måndags var jag bara hemma, bakade bullar & mös med Ellinor <3
I tisdags åkte jag in till stan & lämnade Ellinor hos pappa så åkte jag & Matilda till Entre i Malmö för jag är i behov av balsaker, hittade väska och halsband iallafall:D
Sen onsdags packade man och åkte till bjuv och gick på apoteket sen åkte man hem till mamma. Jag & Ellinor sov där till torsdag, var även och hälsar på Jenny en runda på kvällen :D
Torsdag var jag på kurs på djursjukhuset, sista gången innan tentan, suck. Sen åkte vi hem till Ekeby ;D 
Sen fredag åkte vi till bjuv igen för hämta ut mediciner, köpte även glass som vi åt i det fina sommarvädret <3
Sen åkte vi hem igen och myste ute resten av dagen.
Idag, lördag, kom mamma & syskon och hämta mig & Ellinor för åka till Familia & Väla. Jag hittade balskor och klänning till efterfesten :) Men tvekar som fan på klänningen just nu :S Ska åka o testa en annan så kanske de blir man lämnar tillbaka den jag köpt (a) hahaha jag är kass xD Sen har vi bara vatt hemma, myst i det härliga vädret.
Ellinor skadade sig innan, klumpen satt med nått i munnen och trilla framåt och slog i marken så det började blöda :( bara pyttelite så kollade ändå så hon fick ett litet jack i överläppen på insidan, lessen bebis <3 Sånt som händer tyvärr :S

MAX blir även 11år idag, min gamla plutt <3 Tänk att han stått där troget i alla år medan alla andra kommit och gått. Äkta vänskap kallar jag det <3 Älskar dig min gamle vän, hoppas du hade en bra sista födelsedag :
( </3

Har även klippt av all max päls på magen och lite på benen, tur var det! Det var så tjockt så där knappt kom in luft :S Så det uppskattade han säkert i denna värmen.

Så nu ska jag sätta mig och plugga lite, har ett arbete och en inlämning kvar sen är allt klart, kunde varit skönt o bli klar snart ;)

Så hoppas ni får en bra kväll, xoxo J

2010-05-16
22:39:22

tjeniis =)
Så var söndagen också över...

Idag sov jag & Ellis till tolv (a)
Sen åkte vi til Emils föräldrar för Ronja fyller 8år den lilla tjejen börjar bli stor :D 

Sen efter det åkte vi o handlade sen hem. Så där har inte hänt mkt idag...

Sitter just nu och lyssnar på hög musik i hörlurar och bara njuter för stunden, time out som någon sa.
Längtar tills jag & emil ska resa tsm, behöver vi verkligen. bara vi två tsm på upptäcksfärd :) <3

xoxo J

2010-05-15
23:46:19

Guuudaaag ! ;D
Jaha då får man väl uppdatera igen =) 

I torsdags hände typ inte mycket, fick sett mina Gossip Girl avsnitt iallafall :D 

Sen fredag så åkte Emil & lämnade vår hyrbil, vår är ju på lagning då den gått sönder ! Ny bil och den rasar, great?!
Iallafall, så fick han vänta någon timme på vi kunde få en anna bil och låna tills vår är färdig. Så han handlade lite på systemet & maxi innan han kom hem. Så städade jag hela lägenheten, damsugade, tvättade golvet, dammade av typ allt, diskade, tvättade, hände & vikte tvätt. 
Sen precis när man var färdig bajsade Ellinor i soffan så fick bytat klädslen haha. Typiskt :P
Men sen kom Emil hem och vi packade ihop oss och körde in för lämna Ellinor hos min pappa. Sen lörde vi hem och gjorde vid oss och vid åtta tiden kom lite folk, Alex, Richard, Andreas, Oskar och Theresa :D & så förfesta vi. Fick smaka aphjärna, SUPER gott! :D haha. Sen fick vi skjuss in till stan och roade oss lite där.
Nice price :)

Sen gick man upp ett idag, OPS! Kommer gäster ett så blev att snabbstäda undan från igår och försöka förbereda för alla andra skulle komma sen trilla dem in en efter en, mamma, Pontus & Jonas, Mats, Pappa, Jessica & Ellinor sen kom även Dan, Louise, Ronja & Ida. Så vi käka kött och potatissallad och sallad. Sen kakor och kaffe. 
Fick även en hel del pengar som ska gå till vår Londonresa, så nu har vi fickpengar som räcker & blir över! :D Så underbart snällt, TACK alla för presenterna. <3 
Sen när alla gått städade jag och Emil upp och sen slappat bara. Myst och bara varit.... Lugn och skön kväll.


Ellinor har lite problem med magen ju, så hon sover oroligt. Men har gett henne ett litet lavemang på läkares råd, det gavs igår och idag har hon bajsat tre gånger :) Så hoppas det hjälpte :)
Jag är så stolt över min lilla flicka, hon är verkligen allt man kan önska sig <3

Men så är det söndag imorgon, och sen en ny vecka. Emil ska jobba dagtid plus jour så jag ska försöka hitta på något så jag inte bara sitter hemma och tråkar. 
Så om någon är sugen på en runda till Entre i malmö så säg till, behöver kolla studentklänning, balskor & väska.
Haha lite sista minuten här va? ;)

Aja, nu ska jag sova. Ha det gott alla så hörs vi. xoxo J

2010-05-13
22:25:37

Att leva med ett sjukt barn
Jag har tänkt så mycket den senaste tiden, på just hur det är att vara mig och vara mamma till just Ellinor.
Jag kan säger er det, det är verkligen inte lätt. Ellinor är ett lätt barn, hon är så snäll och nästan alltid överlycklig. Men jag går och gräver i känslor jag aldrig känt förut, tankar jag aldrig trodde jag skulle behöva uppleva. Jag har fått en dotter, min högsta önskan gick i uppfyllelse. Men hon är sjuk, en sjukdom som inte går att bota, en sjukdom som långsamt kommer ta livet av henne. Och det har redan börjat, var dag som går, är en dag närmre den dagen jag måste ta farväl av min kära dotter. Min ängel, mitt allt.
Nu låter jag säkert jätte negativ och hemsk, många tycker säkert jag borde tänka att där kommer ske något bra inom forskningen. Men samtidigt måste ni någonstans förstå att det är en chock att få ett sjukt barn. OCH jag måste få lov att tänka såhär, för vad OM inget händer och Ellinor dör när hon är 10år? Hon kan bli så dålig att hon behöver lungor när hon är 10, och hur ofta finns där lungor till 10åringar att transplantera?
Jag känner ofta sån skuld, jag gjorde min dotter sjuk. Jag är en hemsk människa. Ofta när jag står med henne innan hon ska sova eller när vi ensamma så viskar jag "förlåt" till henne. För jag känner mig så maktlös.
Jag har en dotter med en dödlig sjukdom och kan inte göra ett skit för henne.
Varje dag är också en ständig påminnelse. Varje morgon när alla mediciner ska fixas, varje gång hon ska äta när hon ska ha sina enzymer. 
När Ellinor föddes uppfylldes min högsta önskan, min stora dröm. Att gå från att tro man fått ett frisk barn till hon helt plötsligt är dödligt sjuk, det är en oförklarlig känsla. Jag gråter än idag ibland över hur det kunde gå såhär fel.
Vad har jag gjort för förtjäna ett sjukt barn, och vad har Ellinor gjort för förtjäna en sån hemsk jävla sjukdom?
Jag förstår inte hur världen är formad när sånthär händer.
Så sen den 23november 2009 och föravigt lever jag i en ständig sorg, vet ni hur jobbigt det känns ibland?
Jag kommer alltid bära på en sorg inom mig, en sorg över Ellinor, över oss. För vi kan aldrig bli som vilken annan familj som helst. Tänk er hur andra barnfamiljer åker till Lalandia och badland, det kommer vi aldrig kunna göra med Ellinor. Hon får inte bada i bassänger pga smittrisken. Kan ni tänker er att vi ska behöva säga till Ellinor "Nej du får inte åka ditt för du är sjuk" "Nej du får inte bada med de andra barnen". Vet ni hur ont det gör i mitt hjärta att behöva göra detta mot min dotter?
Jag kommer aldrig kunna må hundra procent bra, för jag vet inte vilken dag och månad eller vilket år Ellinor blir så pass dålig att vi kanske inte kan göra mer.
Många tror inte denna sjukdom är så farlig, men tro mig det är den. Den är värre än ni  tror. Hon är ung nu, och hennes lungor är någerlunda friska nu. Men ju äldre hon blir, desto mer påverkas henne lungor. Vi vet inte om hon kommer behöva nya lungor när hon är 6år, 10år, 15år, 20år, 30år eller kanske aldrig. Detta är en sjukdom som aldrig går att förutspå, mer än att hon kommer bli dålig, mycket dålig.
Så kortfattat, att leva med ett sjukbarn är som att leva i en ständig sorg. Sorg över att man troligtvis en dag måste begrava sitt eget barn. Och vilken jävla förälder vill gå på sitt eget jävla barns begravning? 

Men Ellinor är ändå det bästa som hänt mig, hon har gett mig en styrka jag aldrig trodde jag hade. Hon har gett mig nya perspektiv på livet och hon har gett hela mitt liv en mening. Jag kommer göra allt vad jag klarar för hon ska ha det så bra som hon kan. Jag ska försöka underlätta hennes liv med alla möjliga medel. Jag kommer finnas där för henne, dag som natt. Hon är min ängel, hon är mina lungor. & jag älskar henne mer än något annat i detta liv och hade jag kunnat hade jag byttat med henne, bara så hon kunde få leva som vilket annan barn som helst. Och nångonstanns tror jag att vi får bara det vi verkligen klarar av. Även om jag inte ser någon som helst logik i det så är det meningen jag skulle bli just Ellinors mamma, med just denna sjukdom. För jag skulle klara av det. För jag är stark och modig nog att stå upp och kämpa för henne. Men det kanske bara är jag. 
Men i vilket fall som, jag är Ellinors mamma, och lyckligtvis nog kan inget ändra det. Hon är min dotter. 
Min dotter som jag älskar villkorslöst, och alltid kommer göra.
Så ledsen för detta inlägg men behövde bli av med lite som tynger mina axlar. Plus i kanten till den som orkade läsa.

xoxo J

2010-05-13
12:16:58

Tjenis igen.
Sorry det går några dagar mellan inläggen men har varit lite orkeslös den senaste tiden.
I måndags fyllde jag 20år, så mamma & pappa kom på besök. Men vi firade inget de gör vi på lördag tsm med emils 20års dag.
Tisdag var jag på skolan o hade betygs möte och lämnade lite böcker  o arbeten sen var vi hos tandläkaren med Ellinor halv två. De snackar mycket skit tycker jag, men men.
Onsdag, igår asså, gjorde vi inget. Satt hemma,åkte som snabbast till Maxi o handlade glass. Kollade på Forest Gump sen på kvällen, mkt bra film tycker jag! :)

Ellinor går på en annan antibiotika just nu, Spektramox tror jag den stavas. Den tar hon bra så den ska hon ta två veckor för få bort bakterierna hon hade i lungorna.
Annars går de bra med henne, hon är en bestämd dam får jag väl säga,hehe. Men hon är världens underbaraste. Älskar henne så mkt, det är bara overkligt ibland. <3

Idag har jag väl inga planer får se vad dagen erbjuder. Men har två GossipGirl avsnitt o se :P

xoxo J

2010-05-09
23:12:36

Fucking antibiotika! :@
Aldrig igen att jag tänker ge Ellinor denna antibiotika igen, några timmar efter hon tagit de så blev hon jättegnällig, sur, trött, hängig och otröstlig. Hon ville inget, bara grät och snurrade med ögonen.
Så mejlade till dem i Lund o sa att nu tänekr jag inte försöka mig på att ge henne en medicin som är till för att hjälpa henne med som bara gör henne dålig. Hon mår fan liak bra utan den ändå ju :S
Usch jävla läkare assså tror dem vet allt... tss..
Tänkte lägga upp lite nya bilder på min lilla ängel <3

6månaders bild .
Mor & dotter <3
Glad bebis i gåstol utanför vår lägenhet <3
Max ligger och tuggar rot, haha :D <3
Aja, lite nya bilder iallafall. xoxo J

2010-05-09
15:40:47

Todelosan :)
Hello vänner :)

I fredags var vi och hälsa på mamma för storebror från DK var där :) Kul. Sen fick Ellis sova där till lördag medans jag & emil hade en kväll för oss själva. Blev bio, streetrace och sånt mys =)

Sen lördag hämta vi Ellis så lämnade Emil mig på väla där jag o ellis gick med Mailda några timmar, mkt trevligt får jag säga. Köpte strumpebyxor, strumpor, tröja & jeans till Ellis. Sen BH och leggings till mig själv :)
Kollade efter balskor o väska men det var inget för mig där :/ tråk....

Idag så sov vi alla tre till tolv, haha. Vist Ellis fick välling vid sju men efter det sov vi vidare, myyys!
Sen fick hon lite mat & alla sina mediciner, börjat på hennes antibiotika igen, Heracillin, och nu accepterade hon det konstigt nog. Så får väl börja på det igen, tyvärr. Även om hon är lika frisk utan :S SJUKT!

Aja annars inget nytt, jo jag fyller år imorgon, men känns inte så. Blir fan 20, borde se fram emot det men gör de inte. Känns så konstigt att fylla år men först bli firad helgen efter, men men så kan de gå. Men att fylla år är verkligen inte kul länge, förut var de nu känns de bara... besvärligt :( Speciellt eftersom man inte har råd o bjuda familj o sådär. Sug på de.

Aja, får väl väcka Ellis igen hon kan inte sova hela dagen, haha. Gullunge.

xoxo J

2010-05-05
17:48:02

Lösenord borta! :)
Har inte haft någon insperation till att skriva när jag har lösen. Så nu är det borta.

Inget direkt privat kommer skrivas här pga jag inte tänker en viss hora lägga sig i mitt liv bakom min rygg allt för mycket. Räcker vi blir terroriserade av henne nästan 24/7. Men men inte länge till ;)

Så mycket om Ellinor & vardagen för oss. Kanske en del om Ellinors sjukdom o utveckling, mediciner och sjukhusbesök.

Så får vi se om detta ger mig ny lust att sätta igång o dela med mig av mitt liv till er :)

Allmänt så är ju Ellinor 6månader nu. Nästan fri från slem i lungor och mår toppen fysiskt. Springer runt i sin gå stol och busar med oss. 
Hon slutade på sin antibiotika, Heracillin för hon blev jättedålig. Men nu tvingar läkarna oss på de igen för de är rädda för hon åker på infektioner eller avd det var de snacka om. Men vi får väl se, hon mår inte bra av antibiotika så jag har svårt och ge henne den eftersom jag också ser hur mkt bättre hon mår utan den.


Jag rider lite smått igen, tack vare Catta <3Tack gumman. Hon sköter fyra fina hästar som jag varit med ett par gånger. Imorgon ska vi på långtur till Svedberga kull. MYS!


Jag pluggar för fullt, men har lite svårt för en kurs då ingen berättar schema eller något för mig. Irriterande som fan. Men men ingen viktigt kurs så sätt, den var inte ens så rolig som jag förväntat mig heller!
Men allt teoretiskt går super. Jag gillar plugga så länge de går bra ;) hehe.

Aja nog om detta. Släng gärna kommentarer så jag känner att det e lönt o skriva ;) 

xoxo J