ellismamma

2011-03-25
14:18:51

Hellojjsan
Har egentligen inte mkt o säga, tänkte mest bara uppdatera lite nu när Ellinor åkt med morfar och mobror o moster till skogen för vandra lite innan den ska hem igen så jag är barnledig till imorgon.. :) Både bra o dåligt men skönt är de ju alltid, Ellinor är väääldiiiigt trotsig just nu men det är ju bara en fas får man kanske tänka.

Imorgon händer inget Ellinor kommer hem sen blir de väl en hemmalördag... Söndag ska vi på kalas för faster Ida fyller 13, grattis :) Så ser min helg ut.

Aja annars inget nytt jag tänker ta här.. Hoppas alla har de bra o röstar på min hatt jag bloggade i förra inlägget! :) TACK

xoxo J

2011-03-23
16:22:38

SNÄLLA RÖSTA? :)
Jag skulle bli megaglad om ni gick in o rösta på mitt bidrag för en solhat till Ellis :)

http://www.libero.se/Default.aspx?id=1995&contributionId=313203
tack på förhand =)
xoxo J

2011-03-22
18:35:07

FÖRLÅT, för min dåliga uppdatering!
Jag har bara inte orkat, tänkt på de flera gånger men sen glömt o kommit på de när jag inte orkat :P
Men nu ska jag försöka sammanfatta dagarna som gått :)

13de var sist så den 14 börjar vi på då :) Ja där hände nog inte så mycket måndagen, tog de mest lugnt.
Sen tisdag var jag ute i stallet o provred Natasha, jättemysig häst som påminner jättemkt om min förra medryttarhäst Danilo, så det ska bli kul o vara med o få igång henne och sånt. :) Trivdes mega bra med henne så vi ska nog få det gå ihop! :)
På onsdagen var jag på väla med en kompis, vi åkte även till vallåkra för äta men där var stängt så vi körde till familia o kolla lite :) Sen åkte jag hem till mamma o vänta in syster som kom med min cykel så tog jag tåget hem o cyklade från bjuv till billesholm i motvind som tog evigheter o jag höll på att döööö av utmattning, jag är ju verkligen inte tränad för cykla i motvind xD 
Men de blev bra iallafall =) 
Torsdagen bestod av tvätt och städ :P Hämtade även ett paket jag köpt till Ellinor, detta fanns i det:

Duplo lego, bäcker o ett pussel :D

Sen fredagen var det fest, inget jag orkar prata om. Bara skithögar som förstör allt you know...
Lördagen bestod av promenad och hemmadag.
Söndagen var vi på skånes djurpark med Ellinor :D Sen slutade vi upp i växjö. fråga mig inte hur xD Men kul var det. Satt minst 6timmar i bil o Ellis skötte sig utmärkt :) Min fina dotter är bäst <3

Ja igår var vi ute o körde lite åt med emils mamma o pappa sen var vi bara hemma medans han jobba =)
Idag var vi på väla o fixa med min mobil som är på lagning som telenor bara strular med, och sen köpte vi en cykelstol o hjälm till ellis på biltema så vi var ute o cyklade innan :D MYS !!!! Sen gungade vi lite innan vi gick in, mysigt.
Vi gjorde lite mat och nu sitter vi här o myser till lite musik =) Nu ska jag sluta skriva iallafall, ha de göt.

xoxo J

2011-03-13
20:49:12

hallojsan !
Då var helgen över, igår var vi på thaibuffe som var mumsigt =) Så efter det tog pappa o syster Ellinor med sig så jag o Emil hade lite barnledigt resten av kvällen. Så vi åkte till Maxi o köpte nötter o natudgodis, ja vi försöker smått o bättra oss med maten, goodie för oss. Sen hem o kolla på Jack Ass 3, sen i säng ollalllaaaa xD hahahah !!!!!!

Idag vaknade jag vid elva så åkte jag o emil på äventyr till Lödde o kolla affärer, emil hitta jeans på New Yorker o sen åt vi på Max, men vi åt nyttigt! Delifresh kyckling med äppelbitar till :) Bättre än pommes xD
Iallafall, sen åkte vi hem i hämta Ellinor,  o stanna på Engelbrektsboden o köpte två mjukisar, ett till mig o ett till emil :) Sen heeeem =) Så kollade vi på film, The Reef.. Rätt ok inte så bra men ok =)
Nu sover Ellis o jag sitter o lyssnar på Spotify...

Nej Emil & jag har insett att vi gått upp lite för mycket, okej det har jag vetat länge, men ändå. Så vi har försökt börja lägga om maten lite, jag ska försöka hitta en cykel med barnsits bak så jag o Ellis kan cykla lite under veckorna när Emil jobbar. Sen förhoppningsvis börjar jag rida igen nu så kanske de hjälper lite. Men jag saknar motivation till det lite ännu, men det kommer nog när jag komemr igång o kanske ser resultat. Jag har inte brottom, bara jag kommer ner 10-15kg, de får ta tid bara jag klarar de :)....

Nej nu ska jag göra ngt annat !

xoxo J

2011-03-11
23:10:30

Tjenixen !
En lite positivare Jenny idag, inte ledsen eller nere men något irriterad o sur men de skiter vi i.
Jag e ledsen de blir lite depp inlägg ibland, alla har sina dagar o mitt senaste inlägg, ja jag var ledsen o upprörd av olika anledningar. 
Jag måste bara svara på en kommentar jag fick där du skrev det blir vad man gör det till, jag har levt efter samma motto länge, INNAN. Men när jag fick Ellis bröts de, när hon blev diagnotiserad Cystisk Fibros fick inte jag ihop det motton längre, för jag gjorde inte henne sjuk. Asså.. Det är lite svårt o förklara men jag försöker, livet blir vad man gör det till. Mycket riktigt är man negativ blir de negativt, är man positiv blir de positivt. Men det går inte ihop med att Ellinor är sjuk vilket tvingar mig o gå hemma med henne vilket gör de påfrestande för mig o Emil ekonomiskt eftersom han måste jobba för försörja oss båda, om hon varit frisk ahde vi båda kunnat jobba o tjäna pengar. De var ju de vi trodde, livet blir inte alltid som man tänkt sig. Livet blir inte vad man gör de till, för ödet har sin fot med i spelet också. Jag ångrar inte Ellinor, jag skiter i att hon är sjuk, men allt annat runt om gör mig frustrerad, hur samhället behandlar vår familj pga hennes sjukdom. Alla restriktioner vi måste leva efter, alla måsten, alla frågor, blickar, tankar... Allt. Det var inte så de skulle bli, men idag tar jag dag för dag för orka. Jag har mina bra dagar men även mina dåliga. Dagen blir vad man gör den till, men livet blir aldrig vad man gör de till, för det funkar aldrig. 
Ja lite förvirrande där, lät bättre i mitt huvud men skitsamma xD

Jaha vad har hänt sen sista uppdateringen? Ja, vi var på tropikariet föra söndagen. Kuligt! :D 
Varit hos mamma o pappa lite i veckan, träffat kompis för fika & myst.

Igår var vi barnlediga, Ellis var hos farmor över natten så jag åkte med Emil när han jobba :) Just lite old days <3
Ah de var kuligt iallafall, sen kom hon hem imorse med Emil när han lämnat bärgaren på firman o gick av sitt pass. Nu är han ledig i 10dagar framåt, skönt.
Idag sov vi mest under FM, ellis med. Sen städade vi hela lägenheten, dammsög, dammade o sånt =) Så nu är här fint :D
Sen åkte vi till IKEA o åt, köpte en potta till Ellis, lite ljus o en megakängeru med bebis till Ellinor :D haha ! 
Sen körde vi o hyrde film tre olika, nu har vi precis sett TAKERS tror ja de var den hette, helt ok film...

Imorgon ska vi på Thaibuffe, ska bli kuligt & mumsigt! :) Mamma, pappa, småsykonen ska med ditt hihihi kul ! :D
Även Emils mamma, pappa o småsyskon ska ditt, familjefest jadå! xD hihi.
Jaa sen ska pappa o syrran ha Ellinor med sig hem på kvällen så jag o Emil får lite ledig tid tsm, HE HE ! ;)))

Måndag kommer en tjej o kollar på min balklänning, hoppas den passar o de vill ha den, hade varit sköna pengar!
Tisdag ska jag KANSKE på en föräldrarträff på ikea men sen klockan fem ska jag vara i kingelstad för rida en polle! :D KUL längtar, längesen jag red på "riktigt" nu ju...
Aja kommer mer uppdatering i veckan förhoppningsvis.

Nej nu dör snart datorn, dåligt med batteri..

xoxo J

2011-03-07
23:56:12

Saknar er...
Varför ska de vara så svårt? Varför ska de göra så ont? Jag önskar ni var här med mig, jag behöver er. Mina fina, varför är allt så jobbigt jämt, varför kan de aldrig gå bra för mig? Jag hoppas ni inte är besvikna över mig, så som jag är över mig själv. 


Jag var så glad du fick se vår lilla guldfisk innan du somnade in. Men jag önskar så innerligt att du vart med oss nu o sett hur vacker, smart o duktig hon är. Hur ett barn kan göra så mycket intryck på folk. Jag vet du hade älskat henne, hon är ju din lilla guldfisk. Jag förstår inte varför du inte kunde få vara kvar med oss, jag vill ju visa dig att jag klarat mig. Att jag trotsade alla o visade att jag kunde klara mig som mamma. Jag saknar dig mormor, o jag hoppas du ser ner på mig o inte är besviken. För jag försöker verkligen visa att jag kan, & vår lilla guldfisk ska få höra om dig när hon växer upp. Vilken underbar mormor mamma hade, generös på alla sätt o vis. 
Jag älskar dig mormor. <3

Sen min lille Mussemus. Jag bara önskar du var här, så jag kunde burra ner mig i din mjuka päls o bara gråta. Du hade förstått varför dessa tårar rullar nerför mina kinder. Du hade inte frågat massa frågor, du hade bara varit där. Precis som du alltid varit, min trygga punkt. Jag saknar dig, jag hoppas du inte är besviken heller. Men jag tror du förstår, för det har du alltid gjort, alltid.  Torkat mina tårar, fått mig och le. du har aldrig svikit mig, du har varit så trogen trots jag övergett dig flera gånger och åtsido satt dej, så har du troget stått kvar när jag behövde dig. Jag vet du har det bra nu, men jag saknar våra promenader, våra mysstunder och bus på ängar. Våra mysigt promenader på stranden. Jag saknar dig sprattalde på golvet när du drömmer, jag saknar din närhet. Jag saknar DIG. Jag gick verkligen isönder när du gick bort o jag vet inte hur jag ska plocka upp detta helevete som blivit efter. Jag försöker så stå stark men jag lyckas aldrig, jag svajar, jag faller o jag  gråter. Det gör så jävla ont o jag e trött på gråta o sakna. Jag vill bara ha dig här med mig igen. Jag e trött på förlora alla jag älskar, trött på misslyckas, trött på alltid kämpa i motström. Kommer inte ens ihåg när jag hade medstöm sist, om de ens skett.
Jag hoppas du vet hur jag saknar dig, för du är min bästa vän o kommer alltid vara. Mys nu riktigt mycket med mormor så ses vi en dag, men det får bli när tiden säger så. Jag älskar dig min vän, glöm aldrig de <3 !!

xoxo J

2011-03-05
20:36:24

Tråkiga långa dagar...
Har inte hänt särskilt mycket, var hos mamma igår några timmar.
Imorgon ska vi till Tropikariet igen, Ellis gilla det. Plus Jessica missa de sist för hon var sjuk. :P
Så då får vi gjort något...
Idag var vi varit hemma, legat på soffan, sovit o ätit, duschat typ... Kul.
Varit jättefint väder men det har blåst så hemskt så jag vägrade gå ut, inte kul för Ellis som ska sitta still i en vagn i den blåsten lixom.

Känner mig rätt nere, inget känns kul just nu. Längtar inte till något, vill bara bort. Sitter o kollar dessa jävla resor o drömmer o hoppas jag snart kan få lite mer pengar så vi kan åka iväg. Jag orkar inte vara hemma mer, det suger. Jag hatar mitt liv ibland, vad har det för mening lixom? :( Jag går hemma, pluggar inte, jobbar inte. Ingen mening... & inte fan kommer jag göra något de närmsta åren, kul. Motiverande, verkligen.
Får sån ångest, för jag förlorar ju min framtid på detta helvete med. Jag får ingen arbetsliverfarenhet och tjänar inga pengar som går till min pension som jag ska leva på när jag blir gamal. Det känns bara som en ond jävla cirkel.
Jag är förföljd av denna jävla otur, och jag är ständigt frustrerad o för tillfället surar jag för inget o gråter för småsaker. FUCK DE !!! Tröttsamt kan jag lova.
Sen hör jag inte av andra folk längre, Catta  o jag är fan de enda som ses numera. Ser man ju verkligen hur äkta allt som sades i skolan o förr var.. Sjukt. 

Saknar mitt gamla liv rätt mkt just nu, Max, att bo hemma, vännerna, skolan, ridningen, mitt smala jag & känslan av frihet...
Men jag älskar min dotter o skulle inte ändra ett skit, men det var verkligen inte såhär mitt liv skulle bli.
Men vi har väl alla vårt öde och tyvärr fick jag väl en nittlott här med, som vanligt.

Usch, att man kan bära på så mycket ilska, hat o frustration, sjukt............

xoxo J

2011-03-03
22:09:41

Hatar mig själv.
Ja, jag kom på mig själv hata mig själv något hemskt innan idag. Jag äcklas av hur jag ser ut och att jag inte har styrkan att göra något åt det. Ynkrygg är jag.
Är nere i en liten svacka har jag märkt, har lyckats hålla mig så sysselsatt på senaste att jag inte märkt av de direkt när de istället kom som en bomb idag när jag bara gått hemma o rullat tummarna.
Det kom smygandes o hela kroppen bara fylldes med myror för jag ville inte inse.
Men vad finns där och göra? Jag kan inte göra så mycket åt det, för jag är för svag.
Trött på mig själv så jag kan spy, trött på det mesta. Inte konstigt jag sover så mkt jag kan under dagarna, jag försöker ju fly mig själv o verkligheten. Medans andra dagar när jag inte kan somna så håller jag igång för inte hamna i situationen att inte göra något o behöva känna o tänka.
Det gör ju ont att leva, ont att känna. Det gör ont att vara mig.....
Det är så sjukt, hur kan en människa klara såhär mycket? Finns där ingen gräns i hur mycket skit en människa ska behöva ta? Borde det inte vara lika mkt glädje som sorg? Eller är jag bara dömd till misslyckas...?
För hur jag än kämpsar, hur jag än försöker så slutar det upp i misslyckande, tårar, sorg o smärta.
Jag vet inte... ibland gör det bara så jävla ont. Så många drömmar, önskningar. Så mycket smärta o sorg.
Vet inte vad jag ska skriva mer.. känner mig rätt tom bland all denna smärta o sorg. Jag saknas stora delar av mitt hjärta o själ. Kanske bara bäst o lära sig leva med det... Hur nu det ska lyckas.
Jag är bara så trött på allt detta misslyckande hela tiden, inget inget inget har gått bra de senaste två åren. 
Känns verkligen positivt, verkligen. & inte ett skit kan jag göra åt de längre, för jag är för svag. Ynkrygg.
Men jag har väl mig själv att skylla.... Det är ju och har alltid varit mitt eget fel, eller hur?


Jag är glad jag har min fina Ellinor iallafall, det ger mitt liv en mening o ger mig en styrka o kämpa för ge henne ett värdigt liv även om kanske inte blir som jag vill. Men hon ska veta hon är älskad och inte det minsta misslyckad som sin mamma....

xoxo J

2011-03-02
19:23:53

Mega uppdatering !
Jag har inte skrivit på en vecka, har inte haft orken så nu kommer en mega uppdatering så hoppas ni orkar läsa allt :D & kolla på bilderna! :D

Torsdagen kom Catta på besök, Ellinor var en riktig liten jävel under dagen då hon bara sov en 30min under hela dagen o hon brukar sova minst 2timmar :P

Sen fredagen åkte jag & Emil till apoteket o hämta ut massa mediciner till Ellinor, sen åkte vi o storhandlade o på vägen hem körde Emil o släppte av mig på väla där jag träffade Tove o hennes barn. Så klart var Ellinor med mig också ju :D Så vi fika o snackade o sånt sen begav jag mig till pappa resten av dagen, kvällen.

Lördagen mötte jag pappa i stan o så åkte vi till busfabriken. :D Det var kul men Ellinor tyckte det var roligare o gå runt o titta på männsikor än leka, illa ;) Men hon lekte en del ändå. 
Sen åkte vi vidare hem till pappa o var där till kvällen :) På vägen till tåget träffa vi mamma, jonas o en nysläppt storasyster på krogrunda. Men vi åkte hem rätt snabbt :)
Ellinor på busfabriken.
Ellinor hos morfar efter busat på busfabriken :)
Sen på söndagen åkte jag in till stan o vidare till mamma där vi åkte till Tropikariet med morbror o moster, och mormor så klaart :)
Vi gick där någon timme och sen klappa vi orm, haha Ellinor vågade inte, sötnos :D
Sen åkte vi hem till mamma där jag var till kvällen.

Sen måndag var vi ute o åkte lite, hamnade i Malmö o entre, köpte ett par skor till Ellinor där, skitsnygga! & Emil köpte ett objektiv, så nu blir det vatten o bröd resten av månaden xD Nej skojja ;)

Ellinors nya fina skor :D
Sen tisdag var det Lunds sjukhus för månads kontroll, allt gick superbra. Hon är fin o fräsh i sina lugnor. Skönt.
Hon väger nu 11,2kg och är 80cm lång :D Stor flicka!
Sen åkte vi hemåt och på sen eftermiddag var jag ute o hälsa på i ett stall jag ska börja rida. Två fina ston, så vi ska bestämma en dag när det är mjukare i marken så ska jag få testa rida den ena som är smått igångsatt o se så vi kommer överens. Den andra ska också sättas igång men hon e öm fram så hon måste vänta lite till marken så hon inte bli halt :) Skitsnälla o sociala var de :D hihi.  Så vi hoppas detta funkar! :D
På kvällen var Theresa o Richard här en stund :)) KUL :D

Idag var jag inte gjort mkt, bilen var på verkstad så vi hämta den vid fyra tiden, åt på ikea gick en runda på Maxi o nu hemma... Ellinor är tröttis men springer mest runt o leker med sin ljudvovve o snutttis, haha. & hennes nya nappar så klart. Fick två paket på posten idag, det ena var Ellis nya namnnapar och de andra var mina förstoringar på Max. Supernöjd är jag, skitfina. Blev lite tårögd när jag såg de för de var sp fina :')

Här är de två förstoringarna som ska upp på väggen vid hand minneshylla, blir som bakrunda typ :) 
Ska fota o lägga ut sen när allt e färdigt! :D
Såååå hoppas ni är med i svängarna igen ;)

xoxo J