ellismamma

2011-01-29
23:04:22

Äventyr med mamma o syskon!
Tjenixe, idag har jag och Ellinor varit på äventyr med mamma och mina två småsyskon. Vi skulle nämligen hälsa på min storasyster i Ystad. Så mamma kom här vid halv ett tiden och hämta oss.
Kvart i tre mötte vi då Lena i ett av besöks rummen på Ystad anstalten. Det var jättetrevligt och kul att se sin storasyster fräsh för en gångs skull, inget illa menat. Men så är ju läget oftast tyvärr...
Sen två timmar senare åkte vi hemåt, stannade på Max i Cener Syd och åt. 
Jag tror Ellinor gillade äventyret, hon behöver komma ut såhär ibland eftersom det ibland blir vi sitter hemma lite för mycket. Men sånt är livet ;)
Emil kom även hem strax efter vi gjort så vi har kollat lite på film, närmare bestämt I rymden finns inga känslor. Bra film men retlig, haha. Jag störde mig på hans beteende men ah, det är ju en sjukdom så. Plus det var ju bara film, hade det själv vart ens bror eller något hade man förstått.
Nog om de....

Nej jag ska nog gå och lägga mig så jag orkar mig upp imorgon, ha de gott alla.

xoxo J

2011-01-28
21:51:45

Heeelg ! :)
Helloj, ja igår efter min uppdatering bakade jag då banan och chokladpaj, som blev supergod!! :D

Här är en vacker bild på mitt mästerverk!

Idag åkte vi in till stan och åt hon Baker på Brasserie, skitgod thai restaurang. Så skulle de köra iväg o köpa dator till han så gick jag runt i stan lite, var en runda på biblan för se om där fanns några böcker om CF, ingenting. Väldigt dåligt får jag säga....
Så vi gick vidare till Synsam o boka tid till nästa torsdag kl 10.00 :)
Sen in på söderpunkten, där hitta jag värsta rean, halva rea priset!!! Blev två Hello Kitty för endast 74kr, billigt billigt! :D
Sen gick jag till knutan o möte upp Catta o Mikaela, så vi satte oss på Donken o snacka. Ellis fick ett happy meal, tyckte hon nog var gott :)
Sen efter vi suttit där nästan två timmar så åkte jag hem till mammaoch myste ett par timmar innan vi tog tåg o buss hem. :)

Emil kom med bärgaren samtidigt som vi gick av bussen o så tog han upp en räksallad på pizzerian innan han kom hem, o en kycklingsallad till sig själv =). hihi dutti som inte tog massa onyttigt ;)

Aja, nu ska jag klicka runt lite innan jag lägger mig o kollar tv, lär somna tror jag ;) Emil har ju åkt på jobb så här e rätt ensamt o tyst då.... 

Ah föresten imorgon åker jag till Ystad vid lunch o kommer hem på kvällen, ska hälsa på storsyrran i finkan. Hon har bara en månad kvar som tur är :) 

Nej nu ska jag sluta, xoxo J
Här kommer lite Ellis & Zimba bilder också (a)

2011-01-27
15:09:45

Kallt!
Tjenis, idag (änsålänge) har jag & Ellis och Emil varit ute och gått. Det var sviinkallt, men skönt. Gick väl en timme typ, Emil visa mig en jättemysig runda som jag garanterat kommer gå fler gånger! =)
Sen handlade vi lite grönsaker och gick hem. Jag hämta även ut mitt packet med kläder jag köpte/vann på tradera :) Hello kitty tröja och bamse jeans :D Dock storlek 86-92 men vadå billigt var de :D !
Så Emil gjorde mat till oss, och sen sitter jag nu då här ;) 

Emil ska snart köra till jobb och jag & Ellis ska baka banan och choklad paj, ev socker kaka med till Emil eftersom han inte äter paj, eller snarare banan :P 
Synd för den pajen är verkligen MUNORGASM ! Och jag skojjar inte, den är skadligt god :) 
Skickar kanske in en bild på våra mästerverk sen!

Nu ska vi kolla lite tv till innan vi sätter igång. :) 

xoxo J

2011-01-26
23:17:39

Bilder ;)
Måste bara ladda upp lite bilder från helgens inflyttningsfest! :D


Tjejerna, Alexandra, Elisabeth, Matilda, Theresa och Ida :D <3


En del av killarna, Oscar, Emil, Aleks och Andreas.


Ja bilden säger väl sitt? Theresa, Richard, Anderas o Emil xD


Emil, Theresa, Andreas, Ida och Richard med en liten Oscar i bakrunden :P


Emil, Richard & Ida :D 


Killarna hitta en handväska o snoka i :o ;)

Det räcket för ikväll, ska lägga upp lite nya bilder på Ellinor och kisen imorgon hade jag tänkt, natti!

2011-01-26
23:09:53

Onsdag !
Tjenis, idagdå så var morgonen som den brukar vara hos oss ;)
Vid elva mötte jag & Ellinor upp Maria & Leo och gick en mysig runda i byn. Kallt men skönt att få röra på sig, och snacka en massa :D Alltid kul med nytt folk och Maria var super trevlig men en underbart söt son! :D Så det ska vi göra om någon dag nästa vecka! :)
Efter de då gick jag hem och Ellis lekte runt, Emil vakna och gjorde mat till oss innan vi sen åkte med han när han körde in till jobb fast han släppte oss hos mamma så har vi varit där hela eftermiddagen och sen tog vi bussen hem vid halv åtta :)
Ellinor somnade tio minuter innan vi var hemma, skönt så bara klä av henne o lägga henne.
Jag diska lite och klicka runt på internet och nu ska jag gå och lägga mig hade jag tänkt! :) 
Är mega trött och känns i kroppen jag gått/rört mig mycket idag, men bra är det! :D

Nej nu hör jag hur min säng ropar på mig, hehe. Natti natti alles.

xoxo J

2011-01-25
22:23:29

Förkylning
Hej!
Idag vart vi iväg och storhandlade på Maxi eftersom emil fick lön. Så nu är här fullt i alla skåp igen :)

Ellinors förkylning sitter verkligen i också, känns inte alls bra. Hon hostar, hon har slem det hörs men det är envist. Och jag känner mig så hemsk när hon hostar och man hör hur slemmet retar henne. Jag känner mig som en dålig mamma då, för någonstans är det ju mitt fel att hon är sjuk. Det är mina gener hon ärvt, det är min felade gener som gjort henne sjuk. Det känns extra mycket när hon är såhär förkyld och sjukdomen märks av, för när hon är frisk så känns det som hon är "frisk", vist hon måste ha sina mediciner och gympa. Men hon är nästan slemfri och allt  detdära. Därför är det som ett hårt slag i magen när hon får dessa perioder. Jobbigt är de....
Aja, jag kan inte sitta och grubbla över vems fel det är. Antagligen är detta meningen, detta är vårt öde. Jag tänker inte ifrågasätta det längre...

Imorgon ska jag träffa Maria och hennes son så ska vi ut och gå :) Sen ska jag in till stan (mamma) när Emil kör in till jobb. hihi. 

Aja nu ska jag fixa foton mamma ska skriva ut till Lena när vi ska ditt på lördag. Hon sitter ju på anstalten i Ystad så vi ska på besök där ett par timmar. 

xoxo J

2011-01-24
15:36:33

Måndag !
Jaha då var det ny vecka, har precis varit uppe i affären och handlat välling o yoghurt, det var slut. Men emil får ju lön imorgon så då blir de storhandling :) 
Idag hade jag mest tänkt städa lite, ser att golven behöver sig en omgång av moppen efter festen i fredag plus ellis har fått nån ide att hon ska kleta överallt med sina nappflaskor, ju mer ju bättre. haha busunge ! :P

O jag har sjukt ont i magen, så fort jag ätit så kommer de, skit irriterande. Sån brännande känsla i magsäcken typ. :S aja. De blir väl bättre nån gång xD

& har under helgen insett vilka min riktiga vänner är. Två jag trodde var riktiga har visat sig vara tvärt om. Men det är väl sånt livet är, vänner kommer vänner går. Jag har någonstans slutat bry mig även om det irriterar mig något *-sjukt hur man kan göra som visa gör :S

Men jag är lyckligare utan folk som sviker o ljuger ;) Jag förtjänar bättre! 

Nåväl, nu ska jag sätta på lite musik och dammsuga, diska och tvätta lite golv. Allt efter hur Ellis humör också är, hon är ju förkyld nu o då är hon lätt retlig och sover dåligt. & det är ju inte det lättaste o tvätta golv med en runt springande 1åring ;) haha !

Nej disken kallar!

xoxo J

2011-01-22
22:11:29

Inflyttningsfest, helgen!
Tjena mittbena xD
Ja, igår vart de då inflyttningsfest och jag hade skitkul! :D
Matilda, Elisabeth, Alexandra, Theresa, Richard, Andreas, Ida, Oscar, Baker och Alex. Baker och Alex var här inte så länge ^^ Och sen drog Alexandra o Elisabeth också efter dem typ.
Så vi resten roade oss fram till klockan var tre på natten. HAHA! Ah nej men jag hade jättekul. Så jäävla kul o träffa de jag inte träffat på länge! Och snacka nytt o gammalt :)
Så sov oscar här, han kommer uppifrån så han är här over helgen, Emils polare då asså.
Så idag sov vi till strax innan ett, städa undan och drog och ät på pizzerian, räksalladen där var de godast jag ätit på länge xD Fyfan vad nice det var asså!
Sen gick vi hem och Emil åkte med Oscar en runda då Oscar inte drack så mkt så han var körduglig :) Sen kom Ellinor hem vid tre tiden och klockan fem hade jag tvättstugan men var klar vid åtta tiden redan, de går snabbt hade ändå fyra maskiner :D Men skönt o få det gjort.
Ellinor har fått någon jäkla förkylning så hon har blivit lite slemmig o börjat hosta lite, men vi får inhalera och jaga bort de fort så hon inte ska behöva ha de. Hon blir så trött när han är förkyld, synd om henne.
Ah i veckan som kommer hade jag tänkte kanske fika lite i stan med vänner, om någon har lust? Sen kanske gå på öppna förskolan och träffa en tjej från byn jag börjat prata med, hon har en söt liten son fast lite yngre än Ellinor ;)
nej nog för idag, lägger nog kanske upp lite bilder när jag har fört över de, vi får se ;)
xoxo J
Tjena mittbena xD
Ja, i fredags vart de då inflyttningsfest och jag hade skitkul! :D
Matilda, Elisabeth, Alexandra, Theresa, Richard, Andreas, Ida, Oscar, Baker och Alex. Baker och Alex var här inte så länge ^^ Och sen drog Alexandra o Elisabeth också efter dem typ.
Så vi resten roade oss fram till klockan var tre på natten. HAHA! Ah nej men jag hade jättekul. Så jäävla kul o träffa de jag inte träffat på länge! Och snacka nytt o gammalt :)
Så sov oscar här, han kommer uppifrån så han är här over helgen, Emils polare då asså.
Så i lördags sov vi till strax innan ett, städa undan och drog och ät på pizzerian, räksalladen där var de godast jag ätit på länge xD Fyfan vad nice det var asså!
Sen gick vi hem och Emil åkte med Oscar en runda då Oscar inte drack så mkt så han var körduglig :) Sen kom Ellinor hem vid tre tiden och klockan fem hade jag tvättstugan men var klar vid åtta tiden redan, de går snabbt hade ändå fyra maskiner :D Men skönt o få det gjort.
Ellinor har fått någon jäkla förkylning så hon har blivit lite slemmig o börjat hosta lite, men vi får inhalera och jaga bort de fort så hon inte ska behöva ha de. Hon blir så trött när han är förkyld, synd om henne.

Idag har vi inte gjort mkt alls, varit hemma jag o ellis har sovit massa xD hihi mys <3
Ah i veckan som kommer hade jag tänkte kanske fika lite i stan med vänner, om någon har lust? Sen kanske gå på öppna förskolan och träffa en tjej från byn jag börjat prata med, hon har en söt liten son fast lite yngre än Ellinor ;)
nej nog för idag, lägger nog kanske upp lite bilder när jag har fört över de, vi får se ;)
xoxo J

2011-01-21
16:17:16

Här var de dött ;)
Varit dålig på skriva, men inte riktigt orkat. Inte haft något vettigt att komma med heller. haha.

Ah igår var vi och åt med Emils mamma o pappa i stan, sen fick Ellinor vara lite me emils mamma medans vi stoooorstäda, riktigt fint blev här :) Sen kom de med henne vid sex tiden igen.
Idag var försäkringskassan här på besök för vi söker sån personlig assistent ersättning eller vad man ska säga. Men de gick åt helvete för de räknar ju inte in Ellinors alla gympatimmar o sånt. Så vi ska kontakta komunen för de håller också på med sånt och där räknar de lite mer på just speciella behov som gympan o sånt. Så hoppas hoppas!
Men allt verkar så jävla knasigt, asså. Ellinor är sjuk vilket gör att jag inte kan jobba heltid inte ens deltid för hon får inte gå på dagis eftersom hon är infektionskänslig. Nähä men hur fan vill de jag ska försörja Ellis dådå? Vårdbidraget jag får e ynka 4000kr, som de även tar skatt på! :S Aja, irriterad när hon gick var jag men jag förstod henne. Men hon hade ju inte behövt komma hit för säga att vi kommer få avslag typ, kunde vi tagit via telefon tkr jag. Men men.
Nu är Ellis hos moster i stan och ikväll ska vi ha inflyttningsfest. Trevligt. :) 

Nej det får vara allt för idag ;P Vet inte mer o säga nämnligen, haha! 

xoxo J

2011-01-18
22:15:32

Doown
Sorry för jag inte uppdaterat. Varit så nere här på kvällarna så har inte orkat.
Jag är trött på allt fortfarande, sover mest genom dagarna så gott de går med tanke på Ellinor.
Orkar inget, har inte lust till något. Samtidigt som rastlösheten kryper i kroppen för jag är så trött på sitta hemma dag efter dag. 
Vist vi hittar på saker när Emil är ledig men nu har han stuckit iväg två kvällar i rad och fotat. Hur kul är de? 
Jag hatar sitta ensam om kvällarna, för kvällar är något av de värsta jag vet. Att vara ensam på dagen är en annan sak, då kan man göra saker själv. De kan man inte direkt på kvällen för Ellis sover.
Nej jag vet inte vad jag ska säga längre.... Jag är trött på allt allmänt.
Jag önskar så jag kunde flytta in till stan, det hade gjort allt såå jävla mycket lättare. Dels kan man bara gå en runda på stan om man inte har något och göra, sen har jag närmre till vänner och slipper höra på de tycker det är dyrt att komma hit.
Men det är ju lättare sagt än gjort, stan är dyrt o bo i. Stökigt. Svårt att få lägenhet. Byta kommun igen och massa sånt. 
Sen är det inte så lätt att flytta runt med ett litet barn heller.
Där har jag rätt mycket irritation, eller frustration kanske jag ska säga. Jag är typ den ända im in vänkrets som har barn. Har en kompis som har två barn också men hon bor rätt långt bort :( Tyvärr.
Och resterande är kvar där på tonårs stadiet, leta jobb, bo hemma och sånt. Jag har växt upp och mognat för längesen tack var Ellis och man märker hur folk inte förstår  sig på hur det är att ha barn. Det är lixom inte bara att ta bussen till stan för träffas, jag måste packa mediciner, extra kläder, mat och sånt för kunna ha med Ellinor. OCH EGENTLIGEN FÅR HON INTE ENS ÅKA KOLLEKTIV TRAFIK PGA INFEKTIONSKÄNSLIGHETEN, men jag gör det för jag... dum skulle jag väl egentligen säga. Riskerar att min dotter blir sjuk för träffa vänner, ja jag gör de för jag är snäll, för snäll.
Ber man de komma hit, nej då kan de inte, orkar inte, har inte pengar eller liknande. 
Så det är inte så jävla lätt att vara mig i min vänkrets, ja jag klagar kanske mycket men det för ingen jävel förstår eller ens försöker förstå.
Men jag har väl mig själv att "skylla", som valde att skaffa barn. & nog ska jag rätta till detta helvete för jag ska börja gå på öppna förskolan så man kanske träffar lite vettigare människor som vet hur det är att ha barn, vist mitt liv är inte detsamma som ett friskt barns mammas liv men iallafall. 
Äsch ska sluta klaga. Men vill inte folk berätta för mig vad som är rätt och fel i mitt liv, ingen vet hur mitt liv är som ung mamma. För ingen av mina vänner är de själv. Varför uttala sig om något man inte vet något om? Ingen av mina vänner är sambos och varit ihop i över 4år, varför uttala sig vad som är rätt och fel då? Nej det är så fel allt, allt, allt. 
Men skit samma, jag tänker inte ta denna skiten mer. Snart är de vår och sen sommar. Måste vara positiv.

Iallafall, jag vann fyra budgivningar på tradera, 6kf +frakt för 4jeans(1par korta) & 4tröjor i storlek 86 till min lilla Ellinor, glad blev jag :D Hoppas bara hon svara nu, har mejlat i fm men inget svar ännu ?? konstigt, men men ger det tid, jag har ingen bråska! :)

Nej nu ska jag värma lite oboj och sen spela (som vanligt) eller något.

xoxo J


2011-01-15
21:06:49

Uppdaterings dax! :)

Idag är det då lördag, sen lördag kanske :) Men iallafall, igår gick ju Emil av sitt jourpass vid halv åtta kom hem åt och sov till halv två, men de behöver han efter allt sitt slit på jobb. 
När han vaknade åkte vi in till stan och lämnad Ellinor hos Jessica och pappa, tyckte hon nog var jättekul. Märks på henne att det är lite tråkigt för henne att vara med mig 24/7 när vi mest sitter hemma. Men blir ju så när jag inte har pengar att åka någonstans när Emil jobbar ju. Men får pengar på tisdag så då kan jag träffa folk igen ;)
De få jag har kvar så att säga...
Efter vi lämnar Ellinor stack vi och åt hos Baker, Emils polares restaurang BRASSERIE i Möllegränden, värd att besöka jättre god mat och trevlig personal! :D Sen efter de åt vi glass på Burger King och kolla lite olika affärer.
Vi drog hem och senare på kvällen kom Ida & Andreas, våra grannar typ, och spela monopol och de höll på i tre timmar :P Sen stack vi och åt på Donken på knutan vid elva och sen hem. :) Jag & Emil somnade vid typ halv två xD 
Sen idag gick jag upp vid tolv, så samlade vi alla sopor och gick ner med dem, bädda sängen, diska och damma och sånt smått o gott :) Sen körde vi och handlade på Maxi och åt på Donken innan vi körde hem (sällan eller vadå?)
Vid fem-sex tiden hämta vi Ellinor och sen kom Richard, Andreas o Ida och nu spelar de Monopol, jag var också med innan men var tvungen o ge Ellinor mat och sånt så jag slänge in korten rätt fort. Så nu går hon runt o äter på chips och jag skriver här. :)
Imorgon händer väl inte så mkt, Måndag ska vi till Lund på månadskontroll sen har vi tvättstugan tolv till fem så blir väl inte mkt mer gjort då heller, haha.

Aja, ni får ha de bra och kom ihåg är det något speciellt ni vill jag ska skriva om så säg till! Var inte räädda för fråga :D 

xoxo J

2011-01-13
21:21:55

Hujeda mej :P
Jag håller på att frysa ihjäl just nu :P

Ah jag var så trött igår att jag inte orka skriva här faktiskt, så får ta igen idag.
Igår så när Emil åkte med sin mamma in till stan för hämta ut vår bil från service och sen åka till jobb så tog jag tillfället i akt att ta Ellinor i vagnen och bära ut lite sopor. Vår balkong såg hemsk ut av alla blöjpåsar xD
Så gick vi även en runda på ca en timme, mys! Ellinor fick nått damp och började slänga sig på sidorna av vägen där det är högt med snö. Tyckte hon var jättekul, dock inte jag som vet att hundar gärna kissar där, haha!
Sen kom vi hem, laga mat och sen de vanliga ^^

Idag gjorde vi näästan samma sak. När Emil åkte till jobb tog vi vagnen och gick med lite mer sopor, dock en mindre runda efter på ca 20min. Men hon gick mestadels av vägen själv utan att attakera snön, haha! :)
När vi kom hem laga jag mat till oss och sen blev de ju de vanliga :)
När jag låg o kolla tv tog hon sin napp och snutte och la huvudet mot soffan där jag låg, så jag tog upp henne tänkte hon kanske ville mysa, men ikke. Fem minuter senare snarka hon! HAHA. & då var klockan inte ens halv åtta! 
Så lär väl bli en tidig morgon imorgon, men men :) 

Imorgon ska min kära syster & pappa ha henne. Så får jag & Emil lite tid för oss själva <3 tack !

Så nu ska jag ta min varma kopp choklad o spela lite Age of Empire, blivit lite beroende av det såhär på kvällarna. Men det är en bra distraktion för inte tänka o filosifera ner sig helt! :)

xoxo J

2011-01-11
22:43:31

Today
Var jag lite barnledig, farmor passade min lilla prinsessa några timmar så jag var med Emil & åt i stan sen körde vi runt lite innan vi åkte hem :) Jag har även städat köket så det är fint och rent nu! :D
Skulle haft tvättis idag men har knappt ngn tvätt så boka ny tid till på måndag xD Hoppas bara vi hinner för vi ska vara i Lund på FM på kontroll med Ellinor :P Men det borde nog gå ihop :)

Gillade ni mitt förra inlägg? xD haha bara jag som har kass humör, förlåt xD

Här är ett litet film klipp på katten & Ellinor, vadå söta? xD HAHA
ENJOY !

xoxo J

2011-01-11
00:56:01

Om mig! :D
Kom på en liten ide, att lägga upp lite bilder på mig från nu och några år tillbaka, så länge jag har asså :D
Kanske även skriver en liten text till eller något! :D
Nyfödd Jenny nyss hemkommen till Bårslöv där jag bodde
med mamma, pappa och tre storasyskon :)

Jenny fyllde 1år och fick en egen tårta att äta (leka) med :D

Jenny lycklig som fick lillebror :D

Jenny & lillebror :)
Vet ej ålder tyvärr.

Här gissar jag på jag är 6-7 år eller nått :) Adolfsberg bodde vi på här iallfall :P
Awe, här är jag 9år och lycklig matte till Max,
åh vad jag saknar dej <3
Julen när jag var 9år, här busar jag Max o lillebror.
Aww lille Max :'( Miss u!

Sen har jag inte många fler bilder i denna ålder, men här var jag utomlands
med familjen. & här hade jag min riktigt knubb period xD TJOCKIS! :D
Här är jag 13, enligt datumet på bilden är detta på min 13års dag? :)
Bakrunden är ett hureshus vi bodde i på Adolfsberg med mamma.
Jag kommer ej ihåg mkt från denna tiden, lite minnen då och då dyker upp.
Denna kaninen fick jag av en kompis, hon var mer vild än tam.
Hon flyttade senare ut till min pappa på campingen, där mös hon i utebur
med egen inhängad. Dock fick hon flyglarver i rumpan som åt upp henne innifrån typ :(
Lilla Snäckan.

Här är jag 14år, min lillasyster jag har bredvid mig :D SÖT!
Vi är på bilden hos min mammas kompis uppe i Tierp,
deras fina vila man ser i bakrunden. Vi brukade alltid åka
upp ditt en gång per sommar förr för mamma har växt upp där :)

Här är jag med 14, på ridlägerhästen Bambi. Hon var rätt outbildad
och jag hade ridit typ några år, bra o sätta mig på henne?
Tur hon var så snäll <3


Sommaren 2005, här då 15år. Brun o fin eller vadå xD
Sover i pappas husvagn med min lillebrors fina fötter bredvid, haha!
Usch jag som har värsta fotfobin idag :P

Samma här, sommaren 2005, 15 med min sööta lillasyster :D

Här strax innan min 16års dag på klassresa i polen! :D
Detta var innan vi skulle ut o äta med lärarna om jag nt minns fel.
Den resan var lika hemsk som den var underbar, men det var
hemskt o åka tåg genom hela Polen. Men kul hade vi! :D
Dock hade jag ju börjat med mitt "cut cut" och "hej ge mig uppmärksamhet". -.-

HAHA sommaren 06 här. GUD, jag kommer ihåg. Precis fått ny bikini med linne,
de jag har på mig. Och fick sån puch i bopparna. Var så stolt, haha palla! xD FJORTIS ;)
Här gick jag ur nian, tuffing, eller inte :D Men nöjd var jag. 

Här har jag börjat gymnasiet, ettan på Petri, omvårnad. Sitter i omklädningsrummet
resterande i klassen hade gympa. Jag hoppa av efter några månader.
Vantrivdes o blev mobbad. Men jag hitta en kille, och jag gjorde nog allt för han skulle se mig.
& jag fick han också tillslut, min fina Emil <3

Ja, lite emo var jag ju också xD Här december 06.

Här hade jag flyttat till pappa på Stenbrogårdens camping.
Två månader till jag blir 17.

Här är då jag, sådär lagom jättefokuserad i skolan xD
Oktober 07 :)

Sommaren 08, 18år och ute med Catta & fotar oss xD
Här var jag rätt destruktiv, åt knappt något och om man kollar på tex,
min hand har jag bränt in (med suddi) ett E, moget? Nej. Men så var läget då.

Fyra månader efter förra bilden. Supersmal enligt mig.

Detta är maj 09, så 19år och gravid ;) Vadå helomvändning?

19augusti, 2månader innan plutten titta ut <3

1oktober, 21dagar innan hon kom <3 :)
Tjock, bristningar överallt, men hon var helt klart värt allt <3

Denna är tagen 2010 så typ såhär ser jag väl ut nu x) 
Fast är sällan sminkad o bär oftast glasögon :)

Nu måste jag sova! Hoppas de var ett intressant inlägg.

xoxo J

2011-01-10
21:34:00

Gone ?
Förlåt för jag inte uppdaterat. Men har inte varit helt okej med mig själv så jag hoppa på skriva här för inte skriva något olämpligt som rör sig i mitt huvud.
Jag är inne i en lite jobbig period med allt men det är vi ju alla ibland eller hur?

Annars har jag inte gjort så mkt, idag har jag mest städat o sånt. Tömt kattlåda, diskat, lagat mat, badat med Ellinor o de vanliga ni vet :D

Sen vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om längre xD Vad vill ni läsa kom igen nu o skriv, vad som :D Bilder, texter, frågor? :D

Aja, nu ska jag nog spela lite o glömma bort omvärlden, nice ! ;)

Föresten tack Ida, Tove & Bea för de fina kommentarena under senaste inlägget :) Tack! <3

xoxo J

2011-01-07
22:47:45

Dag 29 – Mina ambitioner
Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga här så skiter i det helt enkelt ;) 

Idag har jag & Ellis bara tagit de lugnt, Emil började jobba jouren vid halv fem så vi har varit lite ensamma också ^^
Vi har bland annat tagit en mysigt bad! :D
Ja, finns inte mkt mer och säga... 

Jo jag är inne i en rätt konstig fas, jag är frustrerad på allt just nu. Hela situationen. Tankar som. varför jag, vi? Hur fan kunde allt gå så jävla fel? Vad gör jag fel? Varför blir inget bra? Varför min Ellinor? Snurrar i huvudet. Jag är lätt retad, blir sur för inget. Känns som mkt går emot nu. 
Jag hatar hur mitt liv har blivit, men samtidigt älskar jag det. Det är lixom en ständig konflikt för jag kan inte finna ro i kroppen. Jag har fått offrat mer än jag förväntade mig och var beredd på. Pga Ellinor sjukdom kan jag nästan inte göra något. Jag sitter fast hemma med ingen inkomst typ, (hoppas nu assistenskiten går igenom så det blir bättre iaf!!!!!), jag har gett upp min stora passion vilket är hästarna och mitt körkort har  tagit för lång tid o verkar aldrig bli av heller... Jag sitter fast, kommer inte loss. Inga vänner, ingen som hälsar på eller som vill ses. Ingen.....
När jag är barnledig umgås jag med Emil & hans vänner, för mina egna är för fucking falska och "upptagna" för göra något. Så trött på det, hur fan kan man göra så. Men vänta bara jag står inte här när ni faller, tro mig!!!
Vad som gör mig så trött är nog denna ständiga ilska jag bär på, lusten att bara ge upp o dra täcket över huvudet o glömma allt.
Jag känner mig mkt ensam, för innan var jag alltid upp med något, umgicks alltid med vänner. Kunde alltid prata med någon. Men allt har ändrats. Allt.
Ibland önskar jag vi kunde flytta in till stan, för jag inte är ngn "by-människa" för komma nära folk, bara kunna gå på stan. Men samtidigt vet jag att det är bäst här ute, för Ellinors skull plus det är typ ändå omöjligt med lägenheter i stan :S... & tio ggr dyrare.
Men jag ska väl egentligen inte klaga, finns så många som har det bättre, som bara skulle drömma om ett liv som mitt. Men för mig är detta jobbigt, för det var inte såhär jag trodde det skulle bli, jag trodde inte jag skulle fastna såhär. Att alla skulle skita i en såhär.
Önskar jag hade någon att prata med........ :'( :'( :'(
Men jag har ju vuxit, jag har mognat, det är mer än de flesta jag umgicks med innan har gjort. Kanske där det sitter, jag har vuxit ifrån dem? Eller så är de bara för lata för höra av sig. Eller vad vet jag. Tydligen är det mig det är fel på iallafall. What ever....

Btw, nästa inlägg blir ju sista dag 30 men det kan dröja för det är ett sista ögonblick o vill skriva ihop ett om Max bortgång, just ett sista ögonblick. Men de kommer nog bli tufft så kanske tar ett par dagar extra men hoppas det är okej.

Nej nu ska jag lyssna på musik. xoxo J

2011-01-06
00:37:49

Dag 28 – Det här saknar jag
Jag vet vad jag saknar, tiden med Danilo. Vi delade mycket under vårt år, vist vi tävlade inte. Den enda vi skulle starta åkte jag i backen i uppsittningen så jag pajja knäet så det sket sig. Sen efter det ville jag med kom aldrig till skott. Jag nöjde mig med rida på gården och träna för tränare.
Han var en speciell häst, han hade ett hjärta av guld. Han hade sina "spöken" i huvudet, men jag gillade honom ändå. Han var min räddningen den tiden jag mådde dåligt då. Flydde till stallet, gud vad skönt de var :)
Så jag saknar verkligen tiden i stallet, och tiden med fina lille Danilo. Red han sista gången i mitten av februari. Efter att ha haft han en månad i rak för ägaren var iväg rest utomlands. Så det var som att ha egen häst, förutom att behöva betala ;). Efter det tog jag paus, fick reda på jag var gravid och slutade tvärt med hästar pga risken :/ Sorligt men sant.
Vi hade ett fint år tillsammans iaf <3
Nu ska jag lägga upp massa bilder med på han, oss. 
Kanske ska skriva att han var precis igångsatt när jag tog över honom från en annan medryttare. Jag & Catta hade han tsm först, men när den andra hästen avlivades så blev det mer jag & Danilo typ. & jag kom mest överäns med han, vi lixom klickade.

Såhär började vi vår resa, bilderna ligger (förhoppningsvis) i ordning efter hur vi utvecklades tillsammans.
Sista bilden är från sista gången jag red Danilo :/ FAN VAD JAG SAKNAR DE NU :'( åhh...

Här är en samlingsbild jag gjort också för man ska se förändringen hos fiina niiloo <33

Så kommentera riktigt bra o fina kommentarer nu ;)

xoxo J

2011-01-05
22:45:11

Dag 27 – Min favoritplats
Min favorit plats är nog stallet, det är så lugnt och avkopplande. Det är något speciellt med hålla på med hästar, att känna en 600kg muskelklump under sig arbeta så den svetts. :)
& att bara få vara i stallet, mocka och rykta och sånt. Det är avslappnade och man kommer på andra tankar än vardagen. Så stallet är min favoritplats!

Detta är jag & Danilo, en häst jag skötte & red mkt under ett års tid precis innan jag blev gravid.
Gud vad jag saknar honom <3


xoxo J

2011-01-05
22:41:27

Dag 26 – Mina rädslor
Tyvärr tänker jag inte dela med mig av denna, då det är lätt att krossa mig om man vet mina rädslor.

Hoppas det är okej!

2011-01-04
00:05:39

Texter
Som jag berättat har jag tidigare skrivit vääldigt mycket. Och berörde dem som läste det väldigt djupt. Tyvärrr vågar jag inte dela med mig av dem "djupaste" men här är några andra jag har skrivit. & tänk på, detta är några ät sen jag skrev det, så det är ju verkligen inte känslor från nuet! 

"Ni förstår inte varför,
varför tårarna rinner.
Ni ser bara utsidan.
Där allt är bra.
Men insidan, den skriker.
Den vill läka men det går inte.
Om jag bara kunde visa er min verklighet."

"Tårarna som rinner, det är min verklighet.
Min vardagsmat.
Min räddning i ensamma stunder.
Ni ser inte, ni hör inte.
Det vill säga, ni förstår inte."

" En liten flicka ensam står,
står vid klippkanten och ser ner.
Tårarna rullar nerför hennes kinder.
Trampad på av hela världen,
hatad av för många, älskad av få.
Sviken gång på gång och nu lämnad ensam.
Sorgsen och ensam längtar hon,
längtar av att känna frid, känna lugnet.
Orken att kämpa har övergett henne.
Viljan att leva försvann.
En liten misslyckad flicka,
står vid klippkanten och ser ner.
Ett steg och all smärta är över.
Trött på att leva under falska leenden.
Trött på att skratta och le för att inte visa.
Visa smärtan och sorgen hon lever med.
Minnena som jagar henne varje dag.
En liten ensam flicka står.
Står vid klippkanten och ser ner.
Ett steg och allt är över.
Ingen ser, ingen hör, ingen vet.
Bara att en ensam liten flicka försvinner.
En ensam liten flicka lämnar världen nu."


"Döden.
En sak jag jämt tänker på, undrar över.
Funderar om det är en befrielse, om döden kanske är smärtfri.
Vad händer efter? Bara försvinner allt ont?
Finns där en annan värld vi lever om i?
Är där lika mörkt och smärtsamt som här?
Finns hoppet och viljan där?
Är döden en utväg ur detta helvete?
Eller är det bara onödiga tankar?
Slöseri med tid?
Så många frågor utan ett enda svar.
Kanske borde man ta reda på svaren.
Önskan om att må bra är större än viljan att leva ett liv i smärta.
Ett liv utan mening.
Livet är ett spel, men är döden rätt part att spela mot?"

Ja det var lite, har mkt bättre texter men jag vågar inte riktigt skriva de här. :) 
Men det är sjukt var tonåren kan sätta prägel i en ungdoms huvud asså. Sjukt!
Tur man mognat o växt till sig, eller hur ;).
Men det man inte dör av gör en starkare eller vad är det man säger?

xoxo J



2011-01-03
23:06:10

Irriterad & ledsen
Jag måste bli av med detta, blev så arg o ledsen. & det har hänt förut.
Jag har två storasystrar som lever på gatan så att säga, droger o brott. Jag skiter igentligen i vilket de är mina systrar no matter what. Men den ena har två söner, och har ingen av dem. Träffar dem sällan.
Jag har fått höra jag är likdan som de, samma fasoner o sånt. Hur fan kan man säga så?
Jag är ung, jag gick i skola och fick ett sjukt barn. Och jag klarade mig mer än bra!
Jag vet jag gjorde många besvikna när jag blev gravid, jag vet många tyckte jag var omogen och inte kunde klara ett barn. Jag är ledsen för de.
Men jag står här nu, med en dotter som mår bra och jag klarar det trots alla motgångar. 
Jag förstår inte hur man kan sätta mig i samma mening som mina systrar, inget illa menat! Men jag är så mycket bättre, o att säga något att jag håller på som dem eller något gör mig så jävla ledsen. Men även arg. För var i helvete är vi lika nån stans? Jag klarar mer än många andra mammor gör. Nej fyfan säger jag bara.
Bara för jag sa min mening och blev irriterad för det är alltid samma jävla skitsnack o gojja. Det är alltid bråk i vår jävla familj, aldrig kan folk hålla sams. Förlåt så jävla mkt för jag la luren i örat på dig, men jag pallar inte lyssna på sånt skit. Det är min lillasyster som gjorts illa, o det händer bara inte! 
Jag hatar o jämföras med dem, jag blir så jäkla ledsen. Jag sitter här o kämpar med mitt liv, jag gick gravid i skolan, födde barn o pluggade distans o ovanpå det blev hon diagnotiserad CF, ÄNDÅ gick jag ut med genomsnitt vg!!!!! 
VAR FAN ÄR JAG LIKA DEM NÅN STANS SOM INTE ENS GÅTT UR SKOLAN?!?!?!?!?!?!
Fyfan, o gråter för de gör jag, fyfan säger jag bara, FYFAN!!!!!!!
xoxo J


2011-01-03
22:13:24

Dag 25 – En första
Jaha, vad ska jag skriva om här? En första... svårt att välja ju :D Hmm.....
Jag har så dålig fantasi så en första får bli min första katt! :D & det är så klart ZIMBA! :D hihi.
Vi fick han av Emils mamma några veckor innan vi flyttade. 
Han är troligtvis född sista helgen i augusti, hans mamma la tydligen kullen ute och bar sen in dem när de började bli kallt ^^
Han är en superhärlig katt, jättekelig och social, men busig som en katt kan vara. Han är suppersnäll mot Ellinor, fast dem bråkar på sitt lilla vis också, haha!
Han är liten i sig då hans pappa som är vildkatt har en gen som ger korta framben. De har haft flera katter tidigare med korta framben, jättecharmiga katter! Zimba har ändå inte så korta ben som tidigare jag sett :)

Här är lite bilder på honom:

xoxo J

2011-01-02
22:16:59

Bilder från nyår :)
Lite från nyårsafton :)
Zimba gillade verkligen inte Spike ;)
Hoppas ni blev glada nu ;D 

xoxo J

2011-01-02
22:09:57

4år <3
Jag glömde ju berätta för er att jag & Emil hade 4år tillsammans igår <3
Tänk så jäkla fort tiden gått asså... :) På gott o ont ;)
Men vi firade inte något speciellt eftersom emil har jouren nu hela helgen så vi ska försöka vara barnlediga i veckan o fira lite. Med massaa myssss ;) hihi.

Annars idagh ar jag & Ellinor åkt med Emil i bärgaren, kul säger Ellinor! :D Sitter o tittat på allt o pekar o säger tittta, haha min sötnos <3

Ja, jag skrev ju att denna bloggen skulle handla mkt om Ellis o hennes sjukdom. Men hon går på rätt friskt nu, hon behöver inte något extra eller varit förkyld direkt så finns faktiskt inte så mkt o säga, tur kan man ju egentligen säga. :) Hon är så fin i sina lungor, underbart faktiskt. O hon äter massa, o håller viktkurvan så där finns inte mkt o klaga på :) Min fina flicka <3

Aja, nog om detta. 

xoxo J

2011-01-02
12:28:00

Dag 24 – Det här får mig att gråta
Där är mycket som får mig att gråta, och jag tänker inte gå in på något speciellt mer än de ni redan vet. Och det är Max, jag kan snacka löst, eller säga en mening om han. Men kommer man in på djupare diskutioner börjar jag bara gråta. För det gör så fruktansvärt ont att ha förlorat honom, så att prata om det gör lixom att verkligheten kommer ikapp. :( Så är det.... Min fina max, vad jag saknar dej <3

xoxo J

2011-01-01
21:25:48

Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Ellinor är något som får mig att må bra, för hon är alltid så glad och positiv och får en alltid att le av hennes många påhitt! :)
Hästar är något som får mig att må bra, att få vara i stället, slappna och och sen få rida ett ordentligt ridpass så svetten lackar och träningsvärken dagen efter inte går att undkomma. DET är något jag älskar.
Är jag ledsen så gör musiken mig mycket, jag älskar musik med texter som berör mig. Mycket för jag skrev mycket förut, så musik med fina texter får mig att må bättre :)

xoxo J

2011-01-01
21:23:52

Dag 22 – Det här upprör mig
Där finns mycket som upprör mig.
Folk som slås och dricker för mycket, otrohet, besatta människor, djurmisshandel, vanvård av djur och maasssa annat så det går inte att säga en sak. :P

xoxo J

2011-01-01
21:22:27

Gott nytt år kära läsare! :)
Hoppas ni hade en trevlig nyårsafton, det hade minsan jag! En lugn och mysig kväll/natt med en pigg liten dotter.
Vi åt fondy, staving typ? haha, skitgott. Trevligt som fan var det. 
Sen vid tolvslaget klädde vi på oss o gick ner o smällde o hade oss :) Ellinor tkt det var jätteintressant, jag har fotat lite så kommer bilder senare när jag tömt kameran! 
Idag sov jag o Ellinor till TOLV, tänka sej? Glad blev jag ;) Skönt, sen åkte vi med Emil i bärgaren o åt, mums mums ^^
Sen har vi bara vatt hemma, kollat på film, Forest Gump, så bra att jag kan se den om o om igen! :)

Aja, ska skriva ikapp den lista saken nu ;) 

xoxo J