ellismamma

2011-08-28
21:55:35

Tjenis! :)
Hur är läget med alla ;) !?

Mitt liv har rullat på som vanlig, Emil jobbar & jag o Ellis har roat oss själva :)

Jag har varit i stallet lite, Natazha gick underbart i måndags men i onsdags var hon megaseg men hon har fått en liten förkylning så vi ska ta de lite lugnt framöver. Så tisdag ska hon vila, onsdag ridas ut och lördag ett lättare pass. Ska skritta Aqua på tisdag o syrran ska skritta henne på lördag. Myspys! :)

Sen var vi på Bjuvsfestivalen i helgen, jätte kul. Ellis hade superkul, åkte karuseller och åt massa godis o mat. Sen sov hon hos morfar lördag till söndag så jag o Emil hade lite ensam tid, haha ;)

Ja annars i veckan vet jag inte vad som händer, måste hämta ut medicin på apoteket och handla lite. Torsdag har jag tvättstugan också, suck !!

Varför uppdateringen inte är så megabra är för jag inte sitter vid datorn lika mkt längre, men jag uppdaterar ibland iallafall ;) 

Ha en bra vecka, xoxo J

2011-08-22
20:03:51

Ursäkta
För den urkassa uppdateringen, men får väl ta tag i mig igen och "starta om", haha !

Kortfattat efter sista uppdateringen har vi varit på semester hos brodern min i DK, orkar inte berätta mer för allt med honom och där över vart en besvikelse när man kom hem och sådär. Men det är inte värd min tid o gräma sig över!
Hans misstag inte mitt !

Annars har jag varit i stallet två dagar i veckan o ridit lite, syrran har varit med två ggr och skrittat Aqua. Gått superbra! Jag har både ridit ut och ridit i paddocken. Fina Natazha.

Här är Jessica o Aqua.

Jag & Natazha.


Vi var i Lund förra veckan o allt gick toppen, hon är helt fri i sina lungor från slem och håller sin viktkurva bra.
Sjukgymnasten till och med filmade henne för de tkr hon är så jätte duktigt på vara aktiv fysiskt, och speciellt med hoppa studsmatta. Det gör en alltid lite stolt, hihi.

Sen köpte vi en studsmatta till Ellis med, en liten en med skyddsnät. Hon älskar den, men vågar inte hoppa om inte någon är i rummet och det är ju rätt bra.
Ja annars i veckan ska jag till stallet imorgon o på torsdag, blir nog en uteritt imorgon sen ett pass i paddocken på torsdag eller ev ett försök o rida ut själv? Vet ej för se. ;)

Nej nu ska jag sluta skriva så får ni hålla ut till nästa gång som förhoppningsvis inte blir om för länge, haha!

xoxo J

2011-08-10
22:27:59

Mkt...
Den dåliga uppdateringer beror på att jag vet inte vart jag ska börja skriva, har så mkt o berätta o få ur mig att jag inte vet vart jag ska börja. I vilken ende jag ska börja dra i för få reda på allt.
Men jag ska orka tömma min kamera också så ni kan få lite bilder på hästen och vår resa till brossan i DK.

Kan ju berätta att jag idag ridit min härligaste ridtur på länge, jag red ut med tjejen i stallet o vi lät hästarna galoppera på riktigt snabbt två gånger så de fick stärkt ut sig ordentligt och få upp flåset, det behöver dem ibland ju :) Så vi galopperade megafort och kul tkt vi båda de var, hon sprang med öronen spetsade framåt och ökade o ökade :) Tur hon är så jäkla lätt o få stopp på, mina sasha <3 hihi.
Sen fick jag skritta söta Aqua när vi kom tillbaka, hon har varit halt tidigare o är så megastel o nu är hon dräktig med så hon ska mest bara skrittas o ta det lugnt :) 

Nej nu ska jag sova, ska försöka samla mig imorgon o skriva ner allt o få med lite bilder! :)

xoxo J

2011-08-03
00:14:13

Skånes djurpark
Juste ! Var ju på skånes djurpark i veckan. Här kommer lite bilder, kan ju säga att Ellis älskade det! <3


xoxoJ

2011-08-03
00:06:26

Sorry för dålig uppdatering
Tjofräs !

Jaha vad har hänt i våra liv sen sist? Ja inte mkt men ändå för mkt om man säger så.
Jag har varit lite i stallet, ridit fina Natazha o det känns som vi kommer längre o längre  för var gång. Ridit ut mycket de senaste gångerna o i måndags red jag henne på banan o då var hon jättehärlig, förutom i vänster då hon e jobbig där ;) Men hennes ägare hade ridit dagen innan så de hjälpte nog också så hon inte vart så stel :)
Ska ditt imorgon o rida ut med Pernilla, ska bli härligt. Hoppas på ett varmt o soligt väder och en snabb uppfriskande galopp ! :D Men jag e glad bara vi kommer ut <3

Ja sen i helgen, torsdag till lördag vart de ju festivalen. Var där varje dag! :D Älskar HBG festivalen, stämmningen o allt. Bara gå där, träffa folk och chilla. Flyta in i mängden lixom !! Ellinor red ponnyridning, i spöregn men lika kul tkt hon det var för de! :D haha. 

Idag har varit en mindre bra dag, vi fick först ett avslag från f-kassan om förhöjning av mitt vårdbidrag till Ellinor, jag lever på 4ruttna tusen kroner och jag menar, vad är det för inkomst? Inget. Så jag blev väldigt ledsen o besviken. Grät lite och svor en massa. Inte nog med det så senare får vi ett brev från bjuvs kommun där jag får ett jäkla avslag på assistans ersättning till Ellinor. Jag är så trött på de. Kommunen sa, sök vårdbidrag så får du helt det har du rätt till. Men f-kassan säger hon är för lite o inte kräver så mycket bla bla bla. Detsamma sa de om assistans ersättningen, att hon e så liten så hon behöver redan mkt omvårdnad, men de dem inte fattar är att Ellinor kräver ju MÅNGA timmar EXTRA för hon e sjuk, vilket ett friskt barn inte behöver. Nej, de tyckte de föll under "föräldrar ansvaret", jo självklart man hallå? Varför finns erättning om man inte kan få de när man har ett FUCKING SJUKT BARN? Jag är så trött på alla system, här sitter jag med en kroniskt sjuk dotter som är så pass sjuk att hon inte kan gå på dagis pga infektionsrisken vilket gör jag inte kan arbeta eller studera. Jaha, nu då? Ska jag sitta hemma o ruttna o leva fattig liv för jag inte får den rätt jag är rättfäldig till? Nej vetuvad, jag är så ARRG!! Men mest ledsen, jag känner mig så hemskt sviken av systemen. Så utlämnad. Så ensam. Jag har ingen o prata med, ingen som förstår. "Det löser sig", nej de gör ju inte det? HUR ska de lösa sig? Mina tankar e nu o sätta ellis på ute dagis så jag kan hitta något jobb men i det långa loppet förstör jagför henne då hon utsätts för infektioner o de gör henne bara sjukare o sjukare var gång. Vill jag riskera de? Nej. Så jag har sånt krig i huvuet just nu så jag håller på o kolapsa. Jag orkar inte tänka längre, jag vill leva. Är det så svårt o förstå?

Jag måste vara dömd till olycka o misslyckande. Det är sjukt. Men bara o vänja sig....

xoxo J