ellismamma

2013-05-31
11:13:39

hemåt!!
Ligger o väntar på en sköterska ska byta Ellinors plåster på halsen sen får vi åka hemåt :)
Ska bli skönt att få sköta allt hemifrån, ett annat lugn hemma och Ellinor vet regler och gränser. Här nere testar hon allt för att få sin vilja igenom. Tröttsamt som attans.

vi höörs!

2013-05-30
09:30:34

hem på fredag!
Allt går bra här nere, hon behöver inte ens ta smärtstillande längre :o
Hon tog igår kl 8 på morgonen och inget efter det. Duktig tjej <3
Jag gör behandlingen under uppsikt men det går så bra att idag får jag göra det själv och imorgon får vi åka hem och sköta allt hemifrån!
Superskönt. Så vi får antibiotika i "bollar" med hem som hon ska ha inrravenöst i sin port 3ggr per dag. 2 olika sorter.
Kan fota och visa lite mer när jag kommer hem med alla saker.

Nåja idag ska jag och jamie tåga upp till Helsingborg för fota syrran som ska gå på bal! Sen tågar vi ner till Lund igen.

Vii höörs!

trött tjej <3



2013-05-28
17:50:44

klart!
Nu är vi nere på ett eget rum på avdelningen. Allt har gått jättebra och porten funkar bra för hon har fått börja använda den så första dosen antibiotika gick via den.
Hon har rätt ont och är lite stel av sig men med all rätt. Så hon får smärtlindring regelbundet för hjälpa henne.
Hon är så jäkla duktig min tappra tös <3
Vi har haft sjukgymnasten och läkaren här också.
Imorgon ska jag börja testa ge behandling så vi slipper vara här 10 dagar och kan istället göra behandlingen hemma. De ska bara se att jag kan och gör rätt men de ska nog gå bra :)

Lilla Jamie har skött sig bra hela dagen. Inte sagt mycket, sovit och ätit! Duktiga lillfis <3

här kommer en bild på Ellinor i sin säng på rummet.



2013-05-28
09:08:49

sjukhuset
Då sitter vi på sjukhuset i Lund. Ellinor är just nu på operation, så hon är väl klar om någon timme.
Vi gick upp vid fem, duschade henne med nån desinfekterande svamp jag fått hem från sjukhuset. Sen emlade jag hennes händer. Vid sex rullade vi söderut.
Kvart över sju var vi på dagkirurgen som planerat. Fyllde i hälsopapper för henne sen pratat med narkosläkare och hon fick byta kläder.
Emil följde henne in och jag stannade med lillebror.
Vi har nyss käkat lite frukost och ska väl hitta något och fördriva tiden med.

vi hörs sen...

2013-05-25
17:04:53

fix you - coldplay
Tears stream down your face
When you lose something you cannot replace
Tears stream down your face
And I

Tears stream down your faceI
promise you I will learn from my mistakes
Tears stream down your face
And I

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you
 
 
 
jag älskar dig obeskrivligt <3

2013-05-21
12:35:53

ny operationstid
Ja idag fick vi ny operationstid till Ellinor, den 28:de på dagkirurgen. Men ingen plats på någon avdelning så vi får väl se hur dem löser det.
Hela denna situation börjar tära, all väntan och all oro. Vill bara få det överstökat så hon kan få igång sin behandling och bli "bättre".
Jag är så frustrerad på allt just nu, men det är väl all väntan och att inte veta som gör det. Sen hatar jag att hon ska behöva gå igenom detta, hon är bara 3år. Det gör lite ont i ens mammahjärta när man ser vad denna jävla sjukdom tvingar henne genomlida. Hade jag kunnat hade jag bytt med henne, direkt! Inget barn förtjänar detta. & så är det bara början, det suger.
Ibland vill jag bara skrika rätt ut, livet är allt bra orättvist!

vi hörs...




2013-05-20
09:31:01

ny vecka!
Hej. Helgen har varit mysig, Ellinor sov hos morfar och moster lördag till söndag och så var vi på kalas hos min farbror på söndagen :)

Vi skulle ju egentligen blivit inlagda idag för operation imorgon men det blev inställt pga underbemmaningn.
Jättetrist för jag hade ju ställt in mig på detta och nu får vi gå och vänta på nytt!
Men även skönt på ett annat vis för vill ju inte gå igenom detta och se Ellinor sövas o må dåligt :/
Men men vi får väl se....

Vi har nya planer denna vecka, imorgon blir det först föräldrarträff på familjecentralen sen vidare till stan. Först synsam sen väla.
Onsdag ska Ellinor på utflykt till ängelholm med sitt dagis. Spännande!

Nu ska jag mysa med Jamie, Ellis e ju på dagis och leker :)

vi höööörs!






2013-05-16
09:41:54

snart helg...
Tjenamoss.
Snart helg igen! Igår fyllde sambon år och idag ska vi iväg o fira sambons minsta lillasyster som fyller idag :)
Just nu är Ellinor på dagis, sista dagen innan inläggning nästa vecka.
Hon ska få sovs hos morfar och moster i helgen så hon får en bra avslut på denna vecka eftersom nästa kommer bli lite tuff.
Nu ska jag vila med Jamie, bara för jag kan ;)

såhär söta var mina barn igår kväll;




vi hörs!



2013-05-14
23:32:16

stor pojke!
Var på BVC idag och Jamie väger nu 5500g och är 59.5cm lång :)
Han fick beröm för han är så stark och stadig i nacke och rygg :)

Imorgon fyller världens bästa sambo år, sen hans lillesyster dagen efter.

På måndag läggs vi in på Lunds sjukhus och tisdag opereras Ellinor. Jag är allt lite nervös redan men det ska nog gå bra, så slipper Ellinor bli sönderstucken i armar och händer. Well well uppdaterar mer om det när vi är där nere...

vi hörs!




2013-05-13
14:35:00

ute och promenerar
ute i de fina vädret, synd det blåser bara...




2013-05-08
17:22:52

dagarna går...
Ja precis som rubriken säger går dagarna framåt.
Vi vart i stan hos min pappa och bakade igår, sen idag vart vi hos min mamma och hälsade på en släkting från stockholm!
Nu är vi påväg hem och jag är trött! Så imorgon ska jag inte göra många knop för sen fredag ska jag storstäda för lördag firar vi mig och emil eftersom jag fyller år den 10de och emil den 15de så vi ska ha familjen över.
Sen söndag ska vi på kalas för min systerson, det är första gången på flera år som jag får träffa honom pga han varit omhändertagen. Men nu är han hos sin pappa igen! Underbart.

Igår när jag kom hem från stan hade min älskade pojkvän köpt en tidig present till mig, en systemkamera. Jag är lyckligast i världen som har en så fin sambo, han är bäst & jag älskar honom mer än det går att beskriva. <3

Vi hörs!






2013-05-07
17:01:48

finare kan inga vara <3




2013-05-05
22:22:50

Helgen = underbar
Hej! Vi har haft en riktigt bra helg, lördagen spenderades först med vår fina vän Tove och barnen. De lekte vilt och var lagom trötta efteråt haha.
Mamma hämtade mig och barnen kl 5 och vi åkte hem till henne med min syster som är på besök från göteborg.
Det var en härlig känsla att gå där på nattrundan med hundarna och syrran medans mamma höll ett öga på de sovande barnen. Bara prata, och att kunna prata med sin storasyster på detta sättet. Det var underbart. Oslagbart.
Helt plötsligt är inte jag den stora, utan faktiskt bara den lilla. Låter kanske udda men för mig har det alltid kännts som jag varit den äldsta storasystern pga deras missbruk, men nu har jag henne vid min sida. Overkligt.
Sen låg vi och lekte med våra nya mobiler och face wrap, gjorde roliga bilder och skrattade till ett tiden.
 
Nåja, idag åkte hon tillbaka till Göteborg där hon går på behandling, som jag är så stolt över!!!! & mamma körde oss hem till Billesholm igen.
Båda barnen ligger och sover på soffan just nu, Jamie är på väg och vakna hör jag. Så ska strax bära in Ellinor och sen krypa i sängs med Jamie så han kan få lite mat :)
 
Veckan som kommer är inte planerad ännu men har en del som måste göras. Verkar inte bli något sjukhus denna vecka heller pga där är resistensa bakterier på avdelningen i Lund, väntan väntan väntan. Jobbigt.
Har mycket som jobbar på inombords som börjar bli lite tungt och bära, vill få ut det, prata om det eller skriva om det men det är inte så enkelt. 
Alla har åsikter, alla ska lägga sig i, alla tycker och tänker. Ingen som bara kan lyssna och höra min mening, min sida, vad jag tycker, vad jag tänker och hur jag känner. För trotts allt sitter jag i kläm på fler än ett sätt. Det klämmer åt på många olika ställen just nu och jag blir frustrerad, jag blir arg och jag blir ledsen. Men ingen frågar mig hur jag mår i detta, ingen frågar hur jag känner kring allt. 
Men sen känner jag mig dum som tänker så, egoistisk. Men endå inte.
Jag försöker verkligen vara alla till lags och hjälpa till och finnas till. Så gott jag kan, jag är inte mer än människa jag heller. Höga murar med mjuk insida, det är jag det. 
 
Hoppas alla haft en bra helg, vi hörs igen.....
 
 
jag älskar er <3

2013-05-03
21:01:25

Helgen! :D
Tjena, idag är jag på bra humör! Helgen ska bli toppen!
 
Idag, just nu, är Ellinor på Cirkus Scott med pappa. Skönt hon får lite egentid! 
Sen imorgon ska jag och barnen till en av mina bästa vänner över dagen, Tove. Barnen ska leka och vi ska umgås och snacka. Ska bli så kul. & Ellinor ser fram emot det, att få leka med Marlene och Emma och få se deras lillebror som bara är tre veckor yngre än lilla Jamie.
Sen hämtar min mamma mig där vid fem och så ska jag och barnen sova hos mamma över natten för min storasyster Lena är nere och hälsa på över helgen. Ska bli kul och träffa henne igen, är så stolt över det hon gör och allt arbete och alla framsteg hon tar. <3 Älskar att äntligen ha en storasyster på riktigt!
 
Nåja nu ska jag fortsätta här, har packat allt inför imorgon. Inte lite saker man måste ha med när två barn med en själv ska sova borta, speciellt med tanke på alla Ellinors mediciner och inhalations saker. 
Men alltid kul när det händer lite saker i vardagen.
 
Vi har en liten honkatt som behöver nytt hem om någon läsare känner någon som söker, hon är supersnäll men liite resarverad i början. Funkar bra med hundar och barn. Varit utekatt innan och hon trivs inte riktigt hos oss sen Jamie kom och här har blivit lite "trångt" för henne. Hon sköter lådan bra men kissar på Jamies saker tyvärr, så gissar på hon protesterar lite. Hon är snart 4år och kastrerad.
 
Hoppas alla har en trevlig kväll, vi hörs.....
 

2013-05-02
20:25:22

Inte mycket
här händer inte mycket, Ellinor var idag på dagis och jag vilade med Jamie. Sovit dåligt, vaknade mdd tungt huvud så dagen har varit jobbig med många tankar och känslor vilket gör mig frustrerad.
Önskar där fanns någon att prata med ibland, men lika bra att inte göra det för folk har alltid sin åsikt och ska alltid lägga sig i. Blir bara lite jobbigt för mig att bära på i längden men men det går bra ändå.

Var på BVC i eftermiddags och Jamie väger nu 4910g och är 57.5 cm lång! Fina killen



vi hörs igen....

2013-05-01
08:40:14

Valborg

Vi firade inte direkt valborg utan jag och barnen åkte in till stan, till min pappa, och gick på tivolit med min fina vän Matilda <3
Ellinor fick ett häft med 6 biljetter som hon åkte för helt ensam, duktig tjej! Hon älskade det! Sen kom hennes fastrar och åkte med henne ännu mer ;)
Sen framåtkvällen gick vi hem till min pappa igen där vi har sovit inatt !
Idag blir det tivolit igen fast med mamma och syskonen också :) så ska ellinor få åka ÄNNU mer karuseller ;)

Vi hörs igen....